Herdenkingsconcert in de Antoniuskerk

Op  4 mei was er om 20.00 uur een  herdenkingsbijeenkomst  bij het monument naast de  IJzeren Klap in Musselkanaal, daarna was er  een herdenkingsconcert georganiseerd  in de St. Antoniuskerk om 21.00 uur.

Vocaal Ensemble Chaverim voerde o.l.v. Klaas Withaar het Requiem van Joseph Rheinberger uit.  Met begeleiding op het orgel van Pieter Pilon.  Het was zeer  indrukwekkend.

Op deze manier werd er extra stil gestaan bij het herdenken van de slachtoffers door oorlogsgeweld.

Het thema van 2018 is:  Geef  vrijheid door:  “het jaar van verzet”.  Daarbij past de vraag “wat zou jij doen”?

Ieder jaar weer is het goed om even  2 minuten stil te staan bij het leed van de oorlog, waar ook ter wereld, en de waarde van de vrijheid. Vrijheid voor ons allemaal.

Dit zet ons allen tot nadenken : “wat zouden wij doen”?

Gedicht:  “Twee minuten”.

Twee minuten terug denken
herdenken
meeleven met de slachtoffers