Jubileum diaken Frans Wielens

Zondag 10 juni viert diaken Frans Wielens zijn 25 jarig diaken jubileum in de H. Willibrorduskerk, Wilhelminasingel 2a, 7741 HK Coevorden. Tevens is hij dan bijna 30 jarig pastor. De viering begint om 10.00 uur. Voorganger is pastoor Tjepkema en diaken Wielens verzorgt de preek

Na de Eucharistieviering is er een receptie in Hotel Restaurant Talens in Coevorden.

Frans Wielens is op 1 mei 1956 geboren in Haaksbergen. Na het voltooien in 1988 van de theologische opleiding aan de Universiteit voor Theologie en Pastoraat te Heerlen, kwam hij in november van dat jaar als pastoraal werker naar de Kanaalstreek. Zijn werkgebied omvatte de parochies Stadskanaal, Musselkanaal en Mussel/Kopstukken. Frans Wielens werd toen door pastoor Paul Verheijen in twee opvolgende weekenden in de drie parochiekerken geïnstalleerd

De installatie in de parochie van de Heilige Antonius van Padua vond plaats in een feestelijke Eucharistieviering op zondag 13 november 1988. Voor onze parochie verzorgde hij o.a. het godsdienstonderwijs op de St. Antoniusschool. Daarnaast werd hij belast met de jongerencatechese, gericht op de voorbereiding van het H. Vormsel. Tevens ging hij voor in Woord en Communievieringen in de drie parochiekerken.

Op zondag 23 mei 1993, op het feest van Pinksteren, werd hij diaken gewijd door monseigneur Möller. Na 12 jaar in de Kanaalstreek werkzaam te zijn geweest, kreeg hij in het najaar van 2000 van de bisschop een benoeming in de parochies Emmen, Emmerschans, Barger Oosterveld en Erica, tevens kreeg hij eervol ontslag in de Kanaalstreek.

Vanaf 1 maart 2016 is hij benoemd tot pastor/diaken in de parochies van Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Schoonebeek, Coevorden en Steenwijksmoer. Deze vijf voormalige parochies zijn nu gefuseerd tot één Immanuel Parochie (Zuidoost–Drenthe).

Vanuit de Heilige Antonius van Padua locatie Musselkanaal feliciteren wij alvast diaken Frans Wielen met zijn jubileum en  dat Gods zegen nog vele jaren mag rusten op zijn werkzaamheden als pastor/diaken.