Seniorenmiddag 2018

Vele parochianen hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van de locatieraad voor een gezellige middag voor senioren van de locatie H. Antonius van Padua Musselkanaal op zaterdag 26 mei 2018.

De middag begon met een eucharistieviering in de Antoniuskerk Voorganger was pastoor Jos Deuling. Het Antoniuskoor en Cantus Iuventis verzorgden de muzikale omlijsting in de viering. Tijdens de viering kon iedereen die dat wilde ook de ziekenzalving ontvangen, hier is veel gebruik van gemaakt..

Na de viering was er een gezellig samenzijn in het parochiehuis. Onder het genot van een kopje koffie en later een hapje en een drankje vertelde de oud directeur van de St. Antoniusschool, de heer Rinus Allemekinders, de geschiedenis van de Katholieke lagere school en van de twee kleuterscholen in Musselkanaal. In 1985 zijn deze drie scholen samen gevoegd tot één R.K. Basisschool “St. Antonius”.

Aan de hand van vele foto’s ging Rinus Allemekinders door de geschiedenis van de St. Antoniusschool. Over de geestelijken en de leerkrachten die er in de jaren waren en vooral heel veel klassenfoto’s, waar velen hun kleinkinderen nog op zagen staan. Ook zag men hoe het kerkbestuur, die altijd de zeggenschap over het schoolgebeuren had, over ging in een zelfstandig schoolbestuur.

Aan het einde van de middag bedankte de voorzitter van de locatieraad, Gradus Roelfs, Rinus Allemekinders van zijn geweldige uitleg door de “bijna” 100 jarige geschiedenis van de St. Antoniusschool. De aanwezigen in het parochiehuis beaamden dit met een “warm” applaus.

Daarna ging iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis.