Antonius Patroonsfeest / fietstocht met BBQ

Zondag 10 juni hebben we de feestdag van onze patroonheilige, Heilige Antonius van Padua, gevierd. We begonnen met een viering in de kerk waar beide koren,  het Antoniuskoor en Cantus Iuventis onder leiding van Klaas Withaar, de dienst feestelijk opluisterden.

De viering werd afgesloten met het zingen van het patroons lied van de Heilige Antonius.

Na de viering  was er koffiedrinken in de tent die naast het parochiehuis was opgezet. Door het mooie warme weer kon dit buiten plaatsvinden, voor dat men in zes groepen gingen fietsen. Er was een prachtige route van 40 km uitgezet, naar Nieuw Buinen, Stadskanaal, Ter Maarsch, Vledderhuizen, Vledderveen, naar Mussel, toen weer richting Musselkanaal. Onderweg moesten we nog uitwijken voor een zwanenpaar met jonkies die ook gebruik maakten van het fietspad.

Er waren diverse “stops” onderweg met de nodige versnaperingen, “ voor een natje en een droogje werd gezorgd”. Tevens moesten er vragen beantwoord worden. Voor de jeugd was er een aparte puzzeltocht uitgezet. Er waren leuke maar ook pittige vragen, iedereen deed enthousiast mee. Bij post 4 kreeg men de opdracht om van een velletje papier een vliegtuigje te vouwen en wie het verst kon vliegen met als scheidsrechter Ingrid Mirani, was erg leuk. De afstanden waren gevarieerd van 1 tot 20 meter. Dank aan Johan Muller voor de organisatie van de puzzeltocht.

De bezemwagen hoefde dit jaar gelukkig niet in actie te komen. Bij terugkomst stond de barbecue al aan en kon iedereen heerlijk genieten van  al het lekkere vlees en de salades. Het was prima verzorgd, met dank aan de organisatie. Na de barbecue was de prijsuitreiking van de puzzeltocht, maar niet voordat Johan alle vragen met ons had doorgenomen. De winnende groep was zowel bij de jeugd als  de volwassenen groep 5. Goed gedaan. Hierna volgde een verloting waarna de winnende nummers, onder grote hilariteit werden bekend gemaakt, door Maria Sanders. Er waren vele leuke prijzen te winnen.

Aan het eind van de dag bedankte Ben Kaijser iedereen voor de hulp en de gezelligheid. Het is nog niet bekend wanneer volgend jaar de Antonius fietstocht voor de 22e keer wordt gehouden, dit wordt t.z.t. bekend gemaakt in ons parochieblad “Venae” en natuurlijk ook op de website.

Tenslotte worden  alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken, een speciaal dank gaat uit naar Ben en Gretha Kaijser en naar Gerard en Ina Schmitz voor het organiseren van deze prachtige dag.

Het was op zondag 10 juni prachtig fietsweer met zonneschijn  hopelijk is dat ook zo op 13 juni, want dan luidt de weerspreuk van de Heilige Antonius

Als Sint Antonius de zon doet schijnen,

Ziet de boer zijn zorgen verdwijnen.