Afsluiting tweede jaar “OOK IK HOOR ERBIJ” (update)

Woensdag 20 juni 2018, sloot de diaconale werkgroep “OOK IK HOOR ERBIJ” haar tweede seizoen af in het parochiehuis van Musselkanaal.

'Ook ik hoor erbij' is een eet-project voor mensen die gehandicapt zijn, eenzaam of alleen zijn en nooit eens een keertje uit eten kunnen gaan. Speciaal voor deze mensen biedt deze werkgroep regelmatig een etentje aan in het parochiehuis in Musselkanaal tegen een geringe vergoeding. Chef-kok Harry gaat dan koken voor deze mensen. Het is steeds weer een verrassing wat hij op tafel gaat zetten. Het is minimaal steeds weer een vier gangen menu; met soep, voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. De afgelopen keer was het hoofdgerecht een barbecue met diverse salades en groenten.

De bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden,  Mgr. (Ron) Van den Hout, was voor deze gelegenheid uitgenodigd om kennis te maken met het project. De groenten waren deze keer gratis beschikbaar gesteld door de projectgroep “Goede Grond “ uit Stadskanaal.

Mgr. Van den Hout opende het buffet en ging voor in gebed. Tijdens het diner sprak Van den Hout met de aanwezige gasten. De bediening werd verzorgd door vijf jongeren van “M25’ uit de parochie Heilig Kruis parochie uit de Kanaalstreek.

Het was een gezellige middag en iedereen ging zeer voldaan weer naar huis. Aan het diner namen dertig personen deel. In september start weer het nieuwe seizoen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de werkgroep via telefoonnummer 06-83046477.