Schoolverlaters-viering en wijding van twee nieuwe kruizen

Aan het einde van de Schoolverlaters-viering op zaterdagavond 14 juli hebben 21 leerlingen van groep acht van de Antoniusschool in Musselkanaal afscheid genomen van de basisschool. De 21 kinderen verlaten hun beschermde en vertrouwde leeromgeving en gaan op weg naar hun volgende stap in hun schoolcarrière.

Wij wensen hun allen heel veel succes toe met hun vervolg opleiding en veel geluk in hun verdere leven.

Na deze Schoolverlaters-viering  werd iedereen in de kerk uitgenodigd om in de processie mee te lopen naar het kerkhof om daar aanwezig te zijn bij het wijden van de twee nieuwe kruizen door pastoor Jos Deuling. De voorzitter van de locatieraad, Gradus Roefs, vertelde op het kerkhof hoe zij in het bezit zijn gekomen van het Crucifix. De plechtigheid werd afgesloten met het zingen van het  Antoniuslied, iedereen werd uitgenodigd om nog een kopje koffie te komen drinken in het parochiehuis.

Herkomst Crucifix.

Het blijkt dat de gietijzeren Crucifix, van ongeveer 1 meter grote, volgens deskundigen al een paar honderd jaar oud is en in Frankrijk in een kerk heeft gehangen. Vervolgens is het meegenomen naar Nederland. De persoon in kwestie woonde in Zwolle en is overleden. Uit zijn nalatenschap is het Crucifix bij zijn ouders terecht gekomen. Deze hebben het afgestaan aan het bisdom en daarbij het verzoek gedaan om een goede bestemming te vinden. Het heeft nu zeker een goede plaats gevonden op het R.K. begraafplaats in Musselkana