Dauwtrappen op Hemelvaartsdag in Musselkanaal

Traditiegetrouw word op Hemelvaartsdag dauwtrappen georganiseerd door de parochie Heilig Kruis. Dit jaar is de organisatie in handen van de locatie Heilige Antonius van Padua Musselkanaal.

Tussen 7.30 en 8.00 uur is ontvangst met koffie of thee in het parochiehuis . Om 8 uur begon de voettocht van ongeveer vijf kilometer in het prachtige natuurgebied van het Horstenerbos in Musselkanaal.

Bij de vijver in het bos, werd even stilgestaan en las Anita Groenen het gedicht voor “Je hoort een stem die zegt”. Daarna vervolgde de voettocht over de zandpaden in het bos richting het parochiehuis. Hier is een uitgebreid ontbijt klaargezet door de vrijwilligers van de Antonius locatie

Na het ontbijt is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de Antoniuskerk Het was een hele gezellige start van Hemelvaartsdag 2019.

Je hoort een stem die zegt:
Ik ben er.
Ik ga met je mee.
Je kijkt om je heen
en je  ziet een mens die je toelacht,
ogen die je moed geven
een hand die je vasthoudt:
jij telt mee!

Je wordt dan warm van binnen
God gaat steeds mee in mensen…
Soms zijn anderen moe, ongelukkig, alleen.
Dan kan ik warmte geven als vuur.
Vuur brengen is niet gemakkelijk.
En toch droomt God ervan
dat iedere mens de ander verwarmt.
Hij houdt van ieder mens.

Vuur is Jezus komen brengen
kracht, licht,
om kleur te geven aan het donker
om ons te ontdooien,
de weg te vinden naar elkaar.

Geef ons iedere dag opnieuw
Een kleine vonk van Uw vuur.
Want wij zijn de aanstekers van Uw heilig vuur.