Patroonsfeest H. Antonius van Padua locatie Musselkanaal

Op zondag 23 juni jl. vierde de geloofsgemeenschap van de H. Antonius van Padua Musselkanaal hun jaarlijkse patroonsfeest. De dag begon met een plechtige Eucharistieviering in de Antoniuskerk waaraan het Antoniuskoor en het koor Cantus Iuventis hun medewerking verleenden.

Na de viering was er gezamenlijk koffiedrinken, deze keer niet in het Parochiehuis, maar in een tent die naast het Parochiehuis stond opgesteld. Na de koffie  vertrok om ongeveer 11.30 uur de eerste groep fietsers voor de 22e Antoniusfietstocht, later volgden de vier andere groepen. Deze tocht ging door het mooie natuurgebied van Westerwolde. Onderweg waren er drie controleposten waar de fietsers werden voorzien van koffie en broodjes en dergelijke en waar natuurlijk ook enkele vragen moesten worden beantwoord.

Om ongeveer 16.00 uur was iedereen weer teruggekeerd bij het Parochiehuis en kon iedereen zich aansluiten bij de barbecue. Het was weer een geslaagde Antonius patroonsfeest waar de geloofsgemeenschap van Musselkanaal op terug kan kijken.

Ook dit jaar hoefde de bezemwagen niet in actie te komen.

Iedereen bedankt voor de organisatie, de hulp en vooral voor de gezelligheid van deze mooie dag. Nu op naar de 23e Antoniusfietstocht in juni 2020.