Viering van Allerzielen 2019 in de Antoniuskerk van Musselkanaal

Allerzielen is terugdenken aan de 18 parochianen die bij ons waren in het afgelopen jaar, maar nu niet meer onder ons zijn. Allerzielen is terugdenken aan die 18  dierbaren die in ons hart en in onze liefde blijven voortleven over de grens van het sterven heen. Allerzielen is even de pijn weer voelen van het afscheid,maar is blijven geloven dat er meer is dan alleen dit leven, eeuwig leven. Allerzielen is weer beseffen dat wij op aarde slechts op weg zijn naar het beloofde land, waar reeds velen zijn aangekomen. Allerzielen is onder het licht van de Paaskaars,we hopen immers dat de overledenen na de donkere tunnel van de dood nieuw licht hebben bereikt, licht dat nooit meer gedoofd kan worden. De Paaskaars, symbool van onze goede wil om licht te zijn voor elkaar, met name voor hen die door hun verdriet in het duister lopen. Daarom is het zinvol dat wij op 2 november de Paaskaars laten branden,Dat we in Zijn licht met elkaar samenzijn.

De viering van Allerzielen in onze Antoniuskerk in Musselkanaal begint op 2 november om 19.00 uur In deze viering zullen nogmaals de namen van de 18 overleden parochianen plechtig worden uitgesproken. Na de viering is er een lichtprocessie naar het kerkhof, daarna is er gezamenlijk koffiedrinken in het Parochiehuis.