Liturgisch bloemschikken voor Kerst 2019

De dames van de werkgroep liturgisch bloemschikken hebben de afgelopen dagen hun uiterste best gedaan om de Antoniuskerk in Musselkanaal in de kerstsfeer te brengen voor de geboorte van het kindje Jezus.

Ze hebben weer vele mooie bloemstukken geschikt die op verschillenden plekken in de kerk staan opgesteld. Het grootste stuk staat voor het altaar voorin de kerk.( zie foto hierboven).

De kleuren van de bloemen zijn Rood en wit opgevuld met groen. De kleur Rood staat voor warmte, kracht en energie. De kleur wit staat voor zuiverheid, reinheid en volmaaktheid. Groen is de kleur jong leven, vrede en hoop.

Ook de kerststal staat weer op zijn vertrouwde plek voorin de kerk met de beelden die al meer dan 100 jaar oud zijn, met zijn kribbe (voederbak) in afwachting van de geboorte van het kindje Jezus.

Op kerstavond kunt u het geheel bewonderen tijdens en na de viering. Op Eerste en Tweede kerstdag tijdens de openstelling van de kerk van 14.00 tot 16 .00 uur.