Uitstel speciale herdenkingsdienst

Voornemens van het herdenkingscomité Heilige Antonius van Padua Musselkanaal was om op 9 mei 2020 tijdens een speciale viering te gedenken dat Johan Bernard Schomaker op 10 mei 1940 is gesneuveld als dienstplichtig militair bij het verdedigen van één van de bruggen van Heumen (bij Nijmegen) op de eerste dag van de tweede wereldoorlog. Hij was parochiaan van de Heilige Antonius parochie en woonde met zijn gezin op de Horsten in Musselkanaal.

Op 2 juli 1940 is Johan herbegraven op R.K. begraafplaats in Musselkanaal. Dit jaar is het dus 80 jaar geleden dat Johan is gesneuveld en 75 jaar dat Nederland is bevrijd. De geloofsgemeenschap van de Heilige Antonius van Padua Musselkanaal wilde dit niet onopgemerkt laten omdat Johan Schomaker zijn grootste tol betaald voor onze vrijheid en dat mogen wij nooit vergeten.

Helaas verhinderd de coronavirus hier aandacht aan te besteden in een speciale viering met kranslegging op de begraafplaats op 9 mei 2020. Daarom is nu besloten om deze plechtigheden te verplaatsen naar 8 mei 2021.

Op 4 mei 2020 zijn wel drie branden kaarsen geplaatst op het graf van Johan Schomaker als teken dat we hem niet zijn vergeten.

KerkTV