In memoriam zuster Vincense van Dijk

Ons bereikte het droevige bericht dat zuster Vincense van Dijk, na een afnemende gezondheid, op woensdag 20 mei 2020 rustig is ingeslapen in het franciscanessen klooster in Denekamp. Ze is vanaf mei 1987 tot 2013 werkzaam geweest in drie parochies van de Kanaalstreek, Musselkanaal, Stadskanaal en Kopstukken.

Zuster Maria Vincense van Dijk is geboren op 11 mei 1935 in Harmelen. Ze trad op 2 mei 1954 toe tot de orde der Franciscanessen van Denekamp. Na een lange periode in het onderwijs als kleuterleidster in Glanerbrug en Herenveen, en het vervolgens volgen van een opleiding tot maatschappelijk werkster werkte ze vanaf 1974 in Wolvega, Herenveen en omstreken. In deze parochies deed ze veel aan onder meer jeugdwerk en ouderen- en ziekenbezoek.

Vanaf 27 mei 1987 tot 2013 is zuster Vincense werkzaam geweest in de drie samenwerkende parochies in de Kanaalstreek, Musselkanaal, Stadskanaal en Kopstukken. Ze ging voor in Woord- en Communievieringen en ze was medeverantwoordelijk voor de volwassenencatechese, zieken- en ouderenbezoek en het meedenken en werken aan zaken als liturgie en diaconie. Daarnaast begeleide ze zieke parochianen, ook als ze elders waren opgenomen in een ziekenhuis of verpleeghuis.

Op 8 februari 2004 vierde ze haar 50-jarig kloosterjubileum. Toen ze niet meer actief werkzaam was in de Kanaalstreek keerde ze in 2013 terug naar het klooster in Denekamp.

De plechtige uitvaartdienst zal in besloten kring plaats vinden op maandag 25 mei 2020, om 14.00 uur in de kapel van de Zusters Franciscanessen in Denekamp. Daarna zal zuster Vincense worden begraven op het kloosterkerkhof van de zuster. I.v.m.de maatregelen omtrent het Coronavirus moet haar uitvaart helaas in besloten kring plaatsvinden.

Een citaat van zuster Vincense.
“Zelf ben ik blij dat ik hier mag werken temidden van de mensen in de Kanaalstreek. Ik ervaar veel hartelijkheid en ik ben hen dankbaar voor het vertrouwen dat zij mij geven. Ik voel mij echt thuis in de Kanaalstreek”.

KerkTV