Eerste viering na de coronacrisis

Lachend kwamen ze de kerk binnen en zeiden hé hé we mogen weer, weliswaar met een beperkt aantal van 30 personen. Er wordt op dit hoogfeest van Sacramentsdag weer eucharistie gevierd en communie uitgedeeld, aldus pastoor Deuling in zijn openingswoord in de eerste eucharistieviering, na de coronacrisis, in de Antoniuskerk van Musselkanaal op zondag 14 juni 2020.

Eindelijk staan de deuren van de schaapstal weer open, de herder is aanwezig, muzikaal echtpaar is aanwezig (Klaas Withaar en zijn vrouw Margriet), er is weer leven in het huis van God. Naast Sacramentsdag is vandaag ook patroonsfeest van de Heilige Antonius van Padua, patroonheilige van deze kerk. God heeft humor omdat er gisteren (zaterdag 13 juni) 15 mm regen is gevallen op de droge akkers. Daar hoort een spreekwoord bij dat hoort bij de Heilige Antonius. “Is St. Antonius nat, drinkt de boer zich zat”. Ja als dit niet katholiek is dat weet ik het ook niet meer, aldus de pastoor. Dus het zal een goed jaar worden voor de boeren.

In deze viering waren 30 personen aanwezig, het maximaal aantal dat is toegestaan in verband met het coronavirus. Helaas kan door het coronavirus de traditionele Antoniusfietstocht en de daarbij behoren barbecue dit jaar niet doorgaan.

Deze viering is ook uitgezonden via de kerkradio waar ruim 30 personen gebruik van maken.

De weekvieringen op de dinsdagavond zullen ook beginnen met ingang van dinsdag 16 juni 2020. Hiervoor moet men zich ook telefonisch van tevoren aanmelden op maandag of donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur op telefoonnummer 06-27347161

KerkTV