Opdat wij niet vergeten

Sinds juli 1940 is er in Musselkanaal op de Rooms Katholieke begraafplaats bij de Antoniuskerk een militair ere graf. Dit betreft de laatste rust plaats van Johan Schomaker. In de afgelopen jaren is deze rustplaats voor velen onbekend gebleven. Op initiatief van Wim Deuling is er nu een gedenkbord gekomen bij het toegangshek, verkregen via de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. Wim Deuling, Anno Smit en Wim Strobos houden zich bezighouden met een herdenking van Johan Schomaker in mei 2021. Deze herdenking kon in 2020 niet doorgaan in verband met het coronavirus. Op 10 mei 1940 moesten Johan Schomaker en de andere leden van zijn regiment de bruggen in en rond Heumen, bij Nijmegen, verdedigen tegen de pas binnengevallen Duitsers. Aan Nederlandse zijde sneuvelden zeventien mensen onder wie Johan Schomaker.

KerkTV