Parochie Heilig Kruis bestaat vijf jaar

Zondag 13 september 2020 vierde de parochie Heilig Kruis in de Kanaalstreek, dat het vijf jaar is geleden dat de fusie akte is getekend die de vijf zelfstandige parochies van Stadskanaal, Musselkanaal, Mussel-Kopstukken, Zandberg en Ter Apel samen zijn gebracht tot één parochie, parochie Heilig Kruis.

Dit gebeurde in een plechtige Eucharistieviering in de St. Willibrorduskerk in Ter Apel op het hoogfeest van de Heilige Kruisverheffing.

In deze viering is de nieuwe diaken Sander Hof voorgesteld aan de geloofsgemeenschap die wegens de corona maatregel maar in een beperkt aantal aanwezig waren. Samen met pastoor Deuling ging diaken Sander Hof voor in deze plechtige viering.

Aan het einde van de viering ontving diaken Sander Hof een welkoms presentje uit handen van de voorzitter van het parochiebestuur.

Na de viering was er, op gepaste afstand, nog koffiedrinken in het parochiehuis.

De oorsprong van het feest van de Heilige Kruisverheffing ligt in de jaarlijkse viering van de kerkwijding van de basiliek van het Heilig Graf in Jeruzalem, die samenviel met de vondst van het Heilig Kruis door Sint-Helena. De wijding vond plaats op 13 september 335. Deze basiliek staat volgens de overlevering op de plaats waar Christus tussen kruisdood en verrijzenis lag opgebaard.

KerkTV