Lourdes 27 september 2020

Honderden parochianen uit de Kanaalstreek zijn in de afgelopen jaren op bedevaart geweest in Lourdes en hebben een bezoek gebracht aan de bron waar Maria in 1858 is verschenen aan Bernadette Soubirous.

Het is iedere keer weer een plek waar gebed, vreugde, gemoedelijkheid en emotie elkaar kruisen, het is een plek die jongeren “super” vinden, het is een plek waar zieken en gehandicapten voorrang krijgen, het is een plek waar je zelf moet zijn geweest om het te kunnen begrijpen en kunnen navertellen Daarom komen pelgrims vele keren in hun leven terug in Lourdes.

Op zondag 27 september 2020 kunnen parochianen uit de Kanaalstreek hun herinneringen aan Lourdes weer de revue laten passeren, want dan zendt de KRO live de tv-mis uit vanuit de beroemde Grot van de Verschijningen in Lourdes. De uitzending begint om 10.00 uur en is te volgen op NPO2. Het is voor het eerst dat een eucharistieviering vanuit deze Franse bedevaarplaats op de Nederlandse televisie rechtstreeks wordt uitgezonden. Hoofdcelebrant in deze Nederlandstalige viering is hulpbisschop Herman Woorts van het aartsbisdom Utrecht.

KerkTV