Twintigste Antoniusfietstocht met een barbecue

Zondag 11 juni vierde de geloofsgemeenschap van de Heilige Antonius van Padua locatie Musselkanaal hun jaarlijkse patroonsfeest van de Heilige Antonius, beschermheilige van de kerk. Dit jaar is het alweer voor de 20e keer dat de parochie dit doet in deze samenstelling, feestelijke viering in de kerk,puzzelfietstocht met afsluiting een barbecue bij het parochiehuis.

Tijdens de plechtige intrede in de Antoniuskerk werd op een rode kussen een relikwie van de Heilige Antonius meegedragen door Stein Bouma. In zijn preek vertelde pastoor Jos Deuling een van de vele verhalen over Antonius, hij leefde van 1195 tot 1231.Antonius is geboren in Lissabon (Portugal), op 25 jarige leeftijd is hij priester gewijd en op 36 jarige leeftijd is hij in Padua (Frankrijk) overleden dat was in 1231. In 1232 is Antonius al Heilig verklaard. De viering werd afgesloten met het zingen van het Antoniuslied. En toen was het tijd om koffie te gaan drinken in het parochiehuis.

Om ongeveer 11.30 uur stapten de eersten op de fiets voor de Antoniusfietstocht 2017, door het mooie gebied van Westerwolde. Onderweg waren er 4 controleposten ingericht waar de deelnemers werden voorzien van broodjes met koffie of thee en later met een drankje en een hapje en men moest bij de controleposten ook nog even een paar puzzels oplossen.
Terug bij het parochiehuis waren de barbecues inmiddels al in volle werking en konden de fietsers zich zo aanschuiven voor de barbecue. Het was een hele mooie en een gezellige Antoniusdag en om ongeveer 18.00 uur gingen de laatste fietsers weer huiswaarts.

Nu op naar de 21 Antoniusfietstocht op 10 juni 2018.

Weerspreuken van Antonius:
Als Sint Antonius de zon doet schijnen
ziet de boer zijn zorgen verdwijnen.

Het weer was op Sint Antonius (dinsdag 13 juni) in Musselkanaal over het algemeen goed, dus het zal dan ook wel een goede zomer worden.