Allerzielen 2017.

Allerzielen (2 november), is de dag waarop we in de Katholieke kerk alle gelovigen herdenken die zijn overleden. Speciale wordt er aandacht besteed aan de gelovigen die vanaf 2 november 2016 tot en met 2 november 2017 zijn overleden en vanuit de Antoniuskerk in Musselkanaal zijn begraven of gecremeerd. In die periode hebben we afscheid moeten nemen van 16 personen.

Aan het begin van de plechtige Requiem-viering werden de namen van de overledene voorgelezen en werd de kaars ontstoken die ook gebruikt is bij de uitvaartplechtigheid, het koor zong ondertussen het lied.

Niemand leeft voor zichzelf
Niemand sterft voor zichzelf
Wij leven en sterven voor God onze Heer
aan Hem behoren wij toe!.

Na de viering was er een lichtprocessie naar het kerkhof met graflichten, dëze kregen de gelovigen aangeboden door de jeugd van de Heilig Kruis parochie. De graflichten werden op een graf gezet van een dierbare overledene. Het kerkhof was hiervoor op gepaste wijze verlic ht. Na afloop was er gezamenlijk koffie drinken in het Parochiehuis.