St. Caecilia viering.

De novembermaand is ook de maand van het feest van St. Caecilia, de patroonheilige van ons Antoniuskoor. Zij kwam volgens de legende uit een voorname Romeinse familie en werd op zeer jonge leeftijd gedwongen te trouwen met iemand uit een andere adellijke Romeins familie. Ze vond troost in muziek en stierf de marteldood omstreeks 230. Ze werd patrones van de muziek, koren, instrumentmakers en zangers.

Haar naamdag is 22 november, die feestdag is door de leden van ons Antoniuskoor gevierd in de viering van zaterdag 25 november. Voorganger was pastor Marian Boersen. In deze viering vertelde de pastor het verhaal over St. Caecilia en ze bedankt de koorleden voor hun trouwe inzet voor de parochie in het afgelopen jaar
Na de viering vierden de koorleden met hun partners hun jaarlijkse feestavond in het parochiehuis dat dit jaar in het teken stond van “Groot Brittannië”.