Sfeervolle kerstconcert op de Zandberg.

Zondagmiddag 17 december 2018 was er een sfeervol kerstconcert in de St. Josephkerk op de Zandberg. Het concert begon ruim 15 minuten later dan de bedoeling was, omdat er om 15.00 uur nog een lange rij bezoekers buiten in de rij stonden en nog een plaatsje moesten zoeken in de kerk. Om 15.15 uur kon de voorzitter van het Veenkoloniaals Symfonie Orkest (V.K.S.O.), de heer Ab Meijerman, de vele aanwezigen in de kerk welkom heten.

Het is een  uniek moment zowel voor de vier koeren  en hun dirigenten als voor het Veenkoloniaals Symfonie Orkest dat ze samen een concert geven. De vier koren, Antoniuskoor en Cantus Iuventis uit Musselkanaal, St. Caecilia uit Stadskanaal en Sometimes uit Zandberg stonden o.l.v. dirigent Klaas Withaar, het orkest  o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher. De koren werden muzikaal begeleid door het Veenkoloniaals Symfonie Orkest en door Tekke Withaar op keyboard.

In een sfeervolle kerk die “Bomvol” was namen  ruim 65 koorleden en 75 muzikanten deel aan het kerstconcert. De koren zongen kerstliederen als voorbereiding op de komende kerstdagen en het orkest speelde o.a. werken van G. Verdi, J. Brahms en J.S. Bach.

Na afloop van het concert, dat ruim twee uur duurde, kreeg het orkest en de koren veel applaus. Vele bezoekers verbleven nog even in de kerk om nog na te praten over het concert onder het genot van een kopje koffie een glaasje wijn of glaasje fris. De vier koren met hun dirigenten en het Veenkoloniaals Symfonie Orkest kunnen terug zien op een zeer geslaagd concert, dat zeker voor herhaling vatbaar is.