Kindvriendelijke viering op Tweede Kerstdag

Deze morgen konden we een flink aantal mensen begroeten na het openingslied gezongen door ons kinderkoor. Ouders, opa's en oma's, kinderen en andere parochianen werden welkom geheten en er werd verteld dat we iets zouden gaan beleven. We kunnen kijken en luisteren naar een herderstocht, gehouden door enkele kinderen van onze Antoniusschool en een aantal van deze kinderen zingen ook in het kinderkoor.

Een engel kwam goed nieuws brengen dat er een bijzonder kindje geboren zou worden.
De herders kwamen vertellen dat ze een engel hadden gezien die vertelde dat er een kind werd geboren.
De gemeente ambtenaar vertelde dat er herders bij hem in het gemeentehuis waren en zij vertelden de naam van de baby. De herders wisten alleen de voornaam van de baby en daarmee kon hij hun niet helpen.
De herbergier had het druk omdat iedereen naar Bethlehem moest. Men moest naar de geboorteplaats van hun vader. Maar de herbergier had gisteren zijn stal geboden aan een hoogzwangere vrouw en haar man. Misschien zijn zij het met het kindje wat jullie zoeken.
Maria vond het fijn dat ze bezoek kreeg van de herders die naar haar kindje kwamen kijken.
Haar man Jozef vertelde  hoe het kindje ging heten. Ons kind gaat Jezus heten wat betekend "Redder". Wat een mooie naam hè? Jezus brengt namelijk vrede in de wereld.

Het kinderkoor heeft de sterren van de hemel gezongen waarbij een aantal kinderen mochten voorzingen.

We eindigen met deze wens...

We wensen,
een glimlach en een fijn gevoel
geluk voor alle mensen.
We wensen,
geen oorlog en geen ruzie meer
maar vrede voor alle mensen.

We wensen
een wereld die vol vrienden is
en liefde tussen mensen.
We wensen,
een beetje troost, een beetje hulp,
en licht voor alle mensen.

Een kind brengt ons een nieuwe tijd.
We kunnen verder gaan.
Straks worden onze wensen waar.
Wie weet, misschien
- we zullen zien -