P.C.I.

DE PAROCHIËLE CARITAS

INSTELLING

Hoe is de P.C.I. ontstaan?
Per 1 januari 2017 zijn de PCI van alle 5 locaties van de Parochie Heilig Kruis gefuseerd in een Parochiële Caritas Instelling. In Musselkanaal en Stadskanaal was van oudsher al een PCI aanwezig en in Zandberg, Ter Apel en Kopstukken was geen officiële instelling aanwezig maar werd via het kerkbestuur  caritas en Diaconie verleend.

Wat is de PCI ook al weer?
De PCI is een instelling, die namens de Heilig Kruis Parochie, incidentele hulp geeft aan mensen in nood en diaconale vragen ondersteund.

Wat doet de PCI ook al weer?
We geven acute financiële hulp maar het kan ook hulp in tijd of advies zijn. Wij geven in principe geen geld maar proberen dit in natura te doen denk aan een tas met boodschappen of aan goederen. Aan mensen uit onze Parochie maar ook aan andere medemensen in nood. Verder ondersteunen we financieel de diaconale activiteiten binnen onze Parochie .

Wie kan er bij de PCI terecht?
Mensen die in acute nood zitten. Daarbij zij opgemerkt dat we kunnen geen structurele oplossing geven voor hun financiële probleem. Mensen die tussen wal en schip vallen bij allerlei instanties. Verder kunnen bij de PCI terecht de Diaconale werkgroepen en  mensen die diaconale doelen hebben en daar incidenteel geld voor nodig hebben.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?
Het parochiekantoor van de locatie Musselkanaal is de centrale plek waar u terecht kunt met uw vragen, voor informatie of een hulpvraag kunt indienen.

Contactgegevens:
Adres: Sluisstraat 78, 9581 JD Musselkanaal