Stichting tot steun van de parochie H. Antonius van Padua te Musselkanaal. Een hele mond vol. Wij stellen ons daarom graag aan u voor.

Aanleiding
Voor een jaar of negen terug was het fuseren van parochies in verschillende bisdommen in Nederland in volle gang. Toentertijd had de fusie voor veel parochies financiële consequenties. Althans daar zag het destijds naar uit, want volgens de oorspronkelijke plannen werden alle middelen door de parochies ingebracht, zonder dat dit gelabeld werd. De fusie van parochies binnen ons bisdom was toen nog een kwestie van tijd. Toentertijd heeft het parochiebestuur op de ontwikkelingen geanticipeerd en is, na overleg met en goedkeuring van het bisdom, de Stichting tot steun van de parochie H. Antonius van Padua te Musselkanaal" (Steunstichting) opgericht.

Deze Steunstichting heeft als doel:
"het werven van vermogen waarmee ondersteuning kan worden geboden aan de parochie H. Antonius van Padua te Musselkanaal dan wel haar rechtsopvolger, speciaal ten behoeve van het onderhoud en de restauratie van het kerkgebouw te Musselkanaal en de bijgebouwen, zijnde de pastorie en het parochiehuis, de inventaris daarvan alsmede de begraafplaats".

Besteding van de middelen.
In de loop der jaren heeft de Steunstichting giften en legaten ontvangen van parochianen. De Steunstichting heeft in de achter ons liggende jaren de kosten gedekt van de aanschaf van verlichting op het kerkhof tijdens Allerzielen en een deel van de kosten van het renovatieproject van het Parochiehuis voor haar rekening genomen, zoals de aanschaf van nieuwe vloerbedekking in de bovenzaal en de kosten van renovatie van het toneel, de aanschaf van nieuw meubilair in de grote zaal, een nieuwe horecakoelkast. Ook heeft de Steunstichting financieel bijgedragen aan de aanschaf van een nieuwe koffiemachine voor het Parochiehuis.

De Steunstichting heeft van overheidswege het ANBI predicaat ontvangen.
Dit houdt in dat zij een erkend “Algemeen tot Nut Beogende Instelling” is en dat schenkingen fiscaal aftrekbaar zijn.

Heeft u vragen of aanvullende informatie nodig?
Indien u meer wilt weten over de Steunstichting en over haar activiteiten dan kunt u contact opnemen met:

Secretaris Ben Schomaker.
Telefoon (0599) 41 61 76